Se on liukeneva kuitu, joka voidaan hajottaa suolistossa, vaikka sitä ei sulateta. Valmis tuote on korkealuokkainen vesiliukoisuus ja se on valkoinen, juokseva jauhe ilman vieraita hajuja. Keto-, gluteenittomille ja vegaanisille ruokavalioille ksantaanikumi on hyväksyttävää.
Noin kaksi vuotta on ksantaanikumin säilyvyysaika. Tuotetta on säilytettävä viileässä ja kuivassa varastossa.
Foodcom toimittaa 25 kg:n säkkejä ksantaanikumia kaupallisille kumppaneilleen.
Korkean pinnan kovuuden ja matalan pinnan kulutuskestävyyden vuoksi se on luonteenomaista hyvälle liukumiselle ja hyvälle kitkankestolle, se ei liukene eikä turpoa kaikissa käytetyissä liuottimissa, polttoaineissa ja mineraaliöljyissä. Sitä käytetään yleisimmin tarkkuuskoneenosien, kuten vaihteiden, matohammaspyörien, holkkien jne. valmistukseen.
Xantangummi on polysakkaridi, jota käytetään laajalti elintarvikelisäaineena ja joka on EU:ssa merkitty koodilla E415. Tuote tarjoaa laajan valikoiman tekstuurimuokkaavia ominaisuuksia. Xantangummi saadaan kasveista, kuten maissista tai sokeriruokosta, fermentoimalla Xanthomonas campestris -bakteerien avulla.
Kuuluu suosituimpiin rakennuskäyttöön tarkoitettuihin termoplastisiin materiaaleihin. Sen suosio johtuu erityisistä ominaisuuksista, kuten korkeasta mekaanisesta kestävyydestä, erinomaisista liukusuhteista, korkeasta iskunkestävyydestä, hyvästä kemiallisesta kestävyydestä, vaimennuskyvystä ja työstettävyydestä (koneistus, jyrsintä, leikkaus).